NLP Uygulama Alanları

Müzakerede NLP

Müzakere yapmak günlük hayatımızın bir parçasıdır. İster yeni bir bilgisayar, ister bir araba ya da bir ev olsun bir şey alırken daha iyi bir anlaşma için müzakere yaparız. İster satışta ister finansta, müşteri hizmetlerinde, işletme ya da yönetim ekibinde olun işyerinde kendi isteklerinizi talep etmekten korkmazsanız daha iyi sonuçlara ulaşırsınız.

Etkin bir müzakere tam olarak kazan-kazan durumunu elde etmekle, istediğiniz sonuca ulaşmak ile ilişkiyi sağlam tutmak arasındaki dengeyi devam ettirmekle alakalıdır. İletişim ve etkileme becerileri başarının en önemli unsurlarıdır, işte bu nedenle NLP çok değerlidir. Karşı tarafın yeni bir bakış açısı benimsediği için kendisini iyi hissetmesini sağlamalısınız.

NLP’nin en özgürleştirici yönlerinden biri kısıtlayıcı inançlarımızı ortaya çıkarmasıdır. Müzakere yapmaktan hoşlanıyorsanız ve bu mesleğinizin önemli bir parçasıysa, çok büyük miktarda bir para söz konusu olduğunda ya da sonuca bağlı çok şey bulunduğunda inançlarınızın sizi kısıtlayıp kısıtlamadığını dikkate almalısınız.

Herhangi bir müzakere durumunda iyi bir sonuç elde etmek için NLP’nin Dört İlkesine ihtiyacınız var. Hazırlanma ve planlama duyusal keskinlik, davranış esnekliği ve uyum kadar önemlidir. NLP, müzakereye yönelik geleneksel yaklaşımdan uzaklaşmanızı ve iknaya dönük daha etkili bir dizi stratejiyi anlamanızı sağlar. Müzakerede başarılı olmak iyi bir hazırlığa bağlıdır. Eğer iyi biçimlenmiş bir sonucun prensiplerini takip edersiniz bunu başarırsınız.

Duyusal keskinliğiniz güçlüyse karşınızdakinin tepkisini ortaya çıkaran incelikli sinyalleri fark edersiniz. Bu durum bir görüşme boyunca muhteşem uyum sağlama becerilerini devam ettirirken gerektiğinde yaklaşımınızı esnetmenizi sağlar. NLP, sakin ve tetikte olduğunuz bir duygusal durumu devam ettirmenize yardımcı olacak teknikler sunar.

Meta Model, en deneyimli müzakerecilere bile ileri düzeyde algılama becerilerine ulaşmak için ihtiyaç duyacakları yöntemler sunar. Prensipleri kavradığınız zaman karşı tarafın ne istediğini daha iyi anlamak için gizlenmiş silmeleri, çarpıtmaları ya da genellemeleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Deneyiminiz hangi düzeyde olursa olsun, NLP’nin becerilerinizi bir sonraki düzeye aktarmanız için önerecek bir şeyleri vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir