NLP Uygulama Alanları

Eğitimde NLP

Öğrenmeyi hızlandırma ve insanları potansiyellerine ulaşmada destekleme kapasitesi dikkate alındığında, NLP’nin eğitim camiası tarafından fazlaca benimsenmemesi şaşırtıcı bir durumdur. NLP araç ve tekniklerinin çoğu, beynini mümkün olduğunca etkin kullanması açısından her yaştan birey için mükemmeldir. Ancak NLP’nin yaklaşık elli yıllık geçmişine rağmen sınıftaki etkisi ortalama düzeydedir.

NLP’nin sağladığı faydalara ilişkin eğitimcilerin farkındalığı gittikçe artıyor, ama bunu öğretmen eğitiminin temel bir unsuru olarak görmeye hâlâ çok uzağız, inşallah uzman eğitimciler ve sağlam içerikler ile değer üreten çalışmalar yapılacağına @turkiyenlp olarak inancımız tamdır.

Belki bir gün NLP sadece eğitimcilere değil, öğrencilere de öğretilir. Herkesin en azından işe yarar temel NLP bilgisiyle okuldan mezun olduğu bir dünya hayal edin. Evet, bu yarın olmayabilir, ama er ya da geç yaşanacaktır. Bazı NLP eğitim kuruluşları özellikle çocuklar için kurslar düzenlemeye başlamıştır. Eğer bu rağbet görürse, bir NLP inkılâbına şahit olabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir