NLP Uygulama Alanları

NLP ve maneviyat

Bazı insanlar NLP ile birlikte “maneviyat” kelimesinin kullanıldığını duyunca şaşırırlar, çünkü NLP büyük ölçüde uygulamalı ve “istediğini elde etmeye” dayanan bir alan olarak algılanmaktadır. Dünyayı ancak beş duyunuzla algılayabileceğinizi söyleyen bir uygulamalı psikoloji türünün başka bir şeyi dikkate almasını tuhaf bulabilirsiniz. Yine de bazı insanlar NLP’nin hayatlarına manevi bir boyut kattığını—daha büyük bir sistemin bir parçası olma duygusu—düşünürler.

Maneviyat kelimesi, Robert Dilts tarafından geliştirilen “nörolojik düzeyler” modelinde de geçer. Bu kelime aşağıdakine benzer bir sıralamanın en tepesinde yer almaktadır (bazıları bunların aynı düzeyde olduğunu, hiyerarşi değil bir eşit düzen oluşturduğunu iddia eder).

NLP kişisel gerçekliğinizi ortaya çıkarmanız için harika yöntemler sunar, bu da sizi manevi bir noktaya ulaştırabilir.

BUNLARI HATIRLAYIN

Çoğu kişi kişisel gelişim için NLP’ye başvurur ve NLP yoluyla hayatta önemli değişimler yaşanması olağandışı bir durum değildir.

NLP sunum yapanlara ruh hallerini kontrol etmeleri için birçok teknik sunar. İyi sunum yapanları model almak, konuşmanın kalitesini ciddi anlamda artırmanın yollarından biridir.

NLP zihinsel ve fiziksel sağlığınızı korumada güçlü bir araç olabilir. Başarılı sporcuların bir kısmı başarabilecekleri şeylere ilişkin kısıtlayıcı inançlarını sorgulamak için NLP’yi kullanır.

İlişkiler iyi bir yaşamın anahtarını elinde tutar. NLP başkalarıyla iletişim kurma, temasa geçme ve insanları anlama şeklimizi geliştirmek için pek çok teknik sunmaktadır.

NLP’nin başlangıç noktası terapidir ve ortaya atılan teknikler bu alandaki uygulamacılar tarafından yaygın olarak kullanılır.

İş başarısına katkıda bulunan temel faktör iletişimdir ki bu da NLP’nin iş performansını artırmaya yönelik çok sayıda teknik sunduğunu gösterir.

NLP’yi benimseyen satış elemanları işte başarılı olmalarını sağlayan daha iyi bir donanıma sahiptirler ve güven temeline dayanan kalıcı ilişkiler kurarlar.

Etkin liderlerin özellikleri NLP ile modellenebilir. Etkin liderler iyi biçimlenmiş sonuçlar üretirler ve bunlara ulaşmaya çalışırken ekip üyelerinin davranışlarını yönlendirmek için değerleri kullanırlar.

Eğitimcilerin ve koçların çoğu çalışmalarında NLP tekniklerinden, kavramlarından ve prensiplerinden yararlanır. Bu durum, öğrenmeyi hızlandırmak ve çocuklara potansiyellerine ulaşmada yardımcı olmak için NLP’nin kullanıldığı eğitim dünyası için de geçerlidir. NLP kişisel gerçekliğinizi ortaya çıkarmanız için sizi manevi bir boyuta götürebilecek bir dizi olağanüstü araç sunar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir