NLP Uygulama Alanları

İlişkilerde NLP

İlişkiler başarılı ve tatminkâr bir hayatın olmazsa olmazıdır. Genellikle yolumuza çıkan fırsatları ve hayallerimizdeki işi ya da eşi elde edip edemeyeceğimizi belirleyen başkalarıyla ne kadar iyi ilişki kurduğumuzdur.

Ne tür bir ortamda bulunursanız bulunun, ilişki kurma beceriniz ilişkilerinizin ne kadar etkin olacağını belirler.

İnsanlarla iyi ilişki kurmanın püf noktası uyumdur. Bir çocuk yere düştüğünde, içgüdüsel olarak yere çömeliriz, ses tonumuz değişir ve teselli etmek için onun dünyasına gireriz. NLP’de bu doğal sürece Eşleşme denir. Başkalarını yakından gözlemleyerek, beden dilinizi, ses seviyenizi, tonunuzu ve perdenizi onlarınkiyle eşleşecek şekilde esneterek olumlu bir ilişki kurarsınız. Bize benzeyen insanlarla birlikteyken bunu farkında olmadan yaparız.

Bu, arkadaş edinmenin ve mevcut ilişkileri geliştirmenin hızlı yoludur.

Temsil sistemlerini eşleştirmek de ilişkiyi derinleştirir. Aslında karşınızdaki sizin ona benzediğinizi ne kadar çok hissederse ilişki o kadar derinleşir. İnsanlar kendisine yakın görünen kişilere yönelir.

Çevrenizdeki insanlar her zaman sizinle aynı fikirde olmayabilir ve çatışmayı çözüme kavuşturmanın ilk adımı uyum sağlamaktır.

Ne var ki, insanlarla ilişki kurmak, zorlu ortamlarda beden dilini ve ses tonunu eşleştirmek kadar basit bir şey değildir. NLP tekniklerini öğrenmek ilişkilerinizin kalitesini artırmada size yardımcı olacaktır. Öğrendiklerinizi uygulamada ustalaştıkça sosyal becerilerinizin gittikçe güçlendiğini göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir