NLP Uygulama Alanları

İş hayatında NLP

Her işin temelinde iletişim yatar. Başarının görmezden gelemeyeceğimiz önemli bir unsurudur. İşiniz ne olursa olsun iletişimle ilgili daha fazla bilgi edinmenin faydasını görürsünüz. Sözgelimi, uyum sağlama becerileri her gün temasa geçtiğimiz insanlarla iyi ilişkiler kurmaya yardımcı olur. Özünde NLP insanların daha etkin İletişimciler olmasını sağlar. Finans, pazarlama, işletme ya da yönetim dahil herhangi bir iş alanında çalışanlar gelişkin iletişimin faydasını görürler. Toplantılar daha verimli olur, ekipler uyumlu çalışır, doğru insanlar bir araya gelir ve son derece becerikli bir satış ekibi sayesinde daha fazla iş çıkarılır.

Bir işletmesi olan ya da bir ekibi yöneten kişiler personel, müşteriler, üreticiler, ortaklar ve hissedarlar gibi çeşitli sosyal paydaşların ihtiyaçlarını dikkate almanın önemini bilirler. Yoğun iş hayatında bazen yanlış anlaşılmalar yaşanır, eğer bunlar çözümlenmezse gerilime, zaman kaybına ve verimde düşmeye yol açabilir.

Algısal Duruşlar, başkalarının dünya “haritalarına” dair intibah kazanmanın önemli bir yoludur.

NLP’nin Algısal Duruşlar tekniği sorunlu ilişkilerin ele alınmasına iyi bir zemin sağlasa da, meta model herhangi bir meseleyi gerçekten anlamanıza yardımcı olacak ideal yöntemdir. Zorlu durumlarla çabucak baş etmeyi öğrenirsek söz konusu zorlukların iş üzerindeki etkilerini azaltabiliriz.

Terfi etmek, insanları rahat ortamlarının dışına çıkaracak yeni beceriler öğrenmeyi gerektirir. Bu anlamda insanların söylediği şeyleri not etmek faydalı olabilir çünkü kullanılan sözcükler ruh haline işaret eder.

İçinde bulunduğunuz ruh halinin olumlu bir amacı olduğunu anlamanız gerekir. Finans işlerinden hoşlanmamak genellikle matematiği öğrenmeye, dolayısıyla da aptal görünmeye ilişkin çocukluk korkularıyla bağlantılıdır. Yönetim ve satış işlerinden endişe duymak, çoğunlukla reddedilme korkusuyla alakalıdır. Bu durumlardan elde ettiğiniz kazanç, korunma ve aidiyet olabilir. Ama bunların olumlu ve pratik alternatiflerini bulmalısınız.

Hiç kuşkusuz bunu başarmak ‘kısıtlayıcı inançları’ değiştirmeyi kapsar. NLP, Meta Model ya da Kişisel Tarihi Değiştirme gibi, bu değişimi yerine getirecek bir dizi etkili tekniğe sahiptir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir